Een unieke invalshoek

La Petite Réserve staat voor de Belgische gemoedelijkheid, aangelengd met een vleugje durf en extravagantie.

Het ontstaan

La Petite Réserve is een creatie van de boezemvrienden François-Xavier Delahaut en Roy de Marco, die al hun passie voor bier en gastronomie in hun product legden. Hoewel ze nog jong zijn, hebben ze toch al een sterke visie ontwikkeld over hoe bier in de eenentwintigste eeuw moet smaken: authentiek en geraffineerd, maar ook uitgesproken en gedurfd.

La Petite Réserve is een ambachtelijk Belgisch bier dat wordt gebrouwen met een perfecte kennis van de traditionele brouwtechnieken in combinatie met nieuwe technologieën en een uitgelezen selectie hoogwaardige lokale ingrediënten, die zorgen voor een aantal nieuwe smaken. Ook de packaging is uniek. Het resultaat is een fijnproeversbier voor de moderne consument die op zoek is naar nieuwe ervaringen.

La Petite Réserve werd in november 2017 gelanceerd in de “Réserve Royale Flagship Store” in de Brusselse Koninginnegalerij, die deel uitmaakt van de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen vlak bij de Grote Markt. De galerij is een van de oudste en meest prestigieuze overdekte winkelgalerijen van Europa. Ze werd in 1847 ingehuldigd door Leopold I en zijn twee zonen.
Al gauw werd La Petite Réserve geserveerd in heel wat Belgische ambassades als een waardige vertegenwoordiger van het Belgische bier, en het staat ook in heel wat restaurants en bars reeds op de kaart.

De achtergrond

La Petite Réserve ontstond als het kleine broertje van het veel gelauwerde Belgische bier “Réserve Royale”. Het werd gemaakt in dezelfde geest en met dezelfde visie, en doet een nieuwe wind waaien door de Belgische bierindustrie.

Wat is “Réserve Royale”?

– Wil baanbrekend zijn voor de bierindustrie.
– Werd in december 2015 gelanceerd door François-Xavier Delahaut en Roy de Marco.
– Gebotteld in een heldere champagnefles met een opdruk in 18 karaats goud.
– Sleepte de gouden medaille in de wacht op de World Beer Awards 2016 als “Best Belgian Blonde beer“.
– Exclusieve bierpartner ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Dinner in the Sky met 30 (Michelin) sterrenchefs. (Bekijk hier de editie van 2017 : https://www.youtube.com/watch?v=Fn4Xw2S3fyY)
– Partner van verschillende gerenommeerde events en instellingen: Tram Experience, KMSK, Bozar, Mudam…
– Wordt geserveerd in verschillende Belgische ambassades (Stockholm, Beijing, Sofia, Wenen…).
– Kwam ter sprake in tientallen media in binnen- en buitenland.
– Meest innovatieve bier van het jaar, bekroond met een packaging award door Sparflex.

Gebrouwen in België

Bier is de oudste en meest geconsumeerde alcoholische drank ter wereld. Na water en thee, is het de derde meest populaire drank van de planeet. Daarom ook vinden de meeste mensen het een heel gewoon product. Daar willen wij verandering in brengen. La Petite Réserve is onze visie op het bier van de 21e eeuw.

De ontwikkelaars werkten voor de ontwikkeling van hun bijzondere recepten samen met meesterbrouwer Pieter de Bock. La Petite Réserve wordt in (Belgisch) Limburg gebrouwen met een perfecte kennis van de traditionele brouwtechnieken in combinatie met nieuwe technologieën en een uitgelezen selectie hoogwaardige lokale ingrediënten.