Collectief geheugen

Elke La Petite Réserve vormt een uitdrukking van het collectief geheugen van ons dierbaar België. Het is Brussel, het is Antwerpen, het is Namen, het is Knokke…

La Petite Réserve


Een traditioneel gebrouwen ambachtelijk Belgisch bier
:
Hoge gisting en tweede gisting op fles.

La Petite Réserve biedt een waaier aan nieuwe smaken en een unieke packaging. Het is een fijnproeversbier voor de moderne consument die op zoek is naar nieuwe ervaringen, en wordt gebrouwen met een perfecte kennis van de traditionele brouwtechnieken in combinatie met nieuwe technologieën en een uitgelezen selectie hoogwaardige lokale ingrediënten.

Brussel

Brussel wordt langzaam wakker onder de lentedauw.

De regen druppelt op de paraplu’s op de Louizalaan… De glimlach bevriest op de gezichten.

Manneken Pis, speels als altijd, kijkt grinnikend toe hoe een bont volkje zich over de natte kasseien haast.

We volgen de geur van speculaas die in de kronkelige straatjes hangt, tot we de Grote Markt bereiken. Het wordt echter nog geduld oefenen tot in augustus om er het gigantische bloementapijt te gaan bewonderen, dat o zo snel weer verdwijnen zal.

We struinen door de Koninginnegalerij en vergapen ons aan de chocolade, het leer, de hoedjes…

Wie even genoeg heeft van het stadsleven kan in Brussel ook terecht in wouden en parken, en wandelen langs vijvers bevolk door watervogels. Of tijdens een tochtje op het kanaal de verschillende gezichten van de hoofdstad ontdekken.

Eens de avond valt, wordt het tijd om behaaglijk te gaan ontspannen bij het haardvuur.

LA PETITE RÉSERVE BLONDE

Alcohol : 6.7 % • EBC : 12 • IBU : 35  • Inhoud :  33cl / 330ml

Ingrediënten :  Gerstemout (3 soorten), hop (3 soorten: Northern Brewer, Centennial en Saaz), abdijgist en water. Niet gefilterd of gepasteuriseerd.

Serveerwijze:  Serveer op een temperatuur van 6 tot 8°C, in een glas van het type wijnglas. Giet uit op de zijkant van het schuin gehouden glas en draai geleidelijk tot een rechte stand zodat een mooie schuimkraag wordt bekomen.

Aroma’s van exotisch fruit, een subtiel bittere smaak en een lange en perfect evenwichtige afdronk zijn de karakteristieken van dit bier.

Knokke Zoute

Het is een warme namiddag in Knokke Zoute.

De zomerzon streelt de huid, we zoeken een plekje in de duinen, voor ons alleen.

Veelkleurige vliegers wapperen aan de hemel, gebruinde zonnebaders met strandpetjes en zonnebrillen kijken gefascineerd naar boven.

Het water fonkelt. Kleintjes bouwen zandkastelen en wachten giechelend op het tij.

We wandelen over de dijk. Peddelen voort in een cuistax.

Kijken verlekkerd naar de aanlokkelijk uitgestalde zeevruchten. De vitrines lonken. Iemand een wafel of een ijsje?

LA PETITE RÉSERVE BLANCHE

Alcohol : 5.5 % • EBC : 6 • IBU : 9  • Inhoud :  33cl / 330ml

Ingrediënten :  Gerstemout, tarwemout, hop (Cascade), water, gist, koriander en sinaasappelzeste. Niet gefilterd of gepasteuriseerd.

Serveerwijze :  Serveer op een temperatuur van 4 tot 6°C, in een glas van het type wijnglas. Giet uit op de zijkant van het schuin gehouden glas en draai geleidelijk tot een rechte stand zodat een mooie schuimkraag wordt bekomen.

Een geraffineerd bier, lichtjes zoet, met unieke kruiden en citrusaroma’s.